Nieuwsbericht
2Doc - Oekraïens gezin vlucht van plek naar plek

Oekra´ens gezin vlucht van plek naar plek

2Doc

23-5-2024

| 998 x bekeken | 0 reacties
7
Oorlog. Het is een woord wat we eigenlijk het liefst willen vermijden, maar toch is het de werkelijkheid. Het is alweer twee jaar geleden dat Rusland, op 24 februari 2022 Oekra´ne binnenviel. Gebied na gebied wordt Oekra´ne steeds kleiner. De situatie dwingt vele om op de vlucht te slaan, met ingrijpende gevolgen.

Wat betekent het namelijk om als Oekra´ens gezin te moeten vluchten voor je leven? Anna Ilchenko en Anna Yutchenko hebben samen een documentaire gemaakt, vanuit Oekra´ne waarin ze het leven van familie Lymar volgen. Vader, moeder, vijf kinderen en twee chihuahuaĺs. De familie reist van de Russische grens naar een dorp aan de andere kant van Oekra´ne, Mshanets. Hier bouwen ze met dorpsbewoners een vervallen huis om tot een leefbare woning. Maar net dat het bijna klaar was zijn ze gevlucht naar Polen

De documentaire Thuisfront geeft de kijker een beeld hoe het is om te vluchten. En hoe het is om je veilig te voelen, want kan dat eigenlijk wel na wat je hebt meegemaakt? Op 30 mei wordt de documentaire uitgezonden op NPO2 om 22:20 bij de BNN-VARA.

Klik hier voor meer informatie over 2Doc, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws