Nieuwsbericht
2Doc - Een tweeling wordt van elkaar gescheiden, wat zijn de gevolgen?

Een tweeling wordt van elkaar gescheiden, wat zijn de gevolgen?

2Doc

22-5-2024

| 1093 x bekeken | 0 reacties
7
Peter en Erik. Twee personen wonende in Groningen. Ze kenden elkaar niet totdat ze elkaar op 17-jarige leeftijd tegenkomen. En dan blijkt dat ze een eeneiige tweeling zijn. Wat doe je als je ineens een broer erbij hebt? 56 jaar later gaan ze op onderzoek uit. Wat is er gebeurd waardoor de twee broers 17 jaar lang gescheiden leefden? En hebben meerdere mensen dit meegemaakt?

Er zijn ook soortgelijke gevallen geweest in de Verenigde Staten. Onlangs is daar een documentaire over verschenen. In de VS kwam het neer op wetenschappelijk onderzoek, maar vervolgens is dat onderzoek verzegeld en kan alleen de mensen met de hoogste macht de dossiers in zien. Zal dit ook het geval zijn in Nederland?

Peter, Erik en onderzoeksjournalist Myrthe Buitenhuis gaan op zoek naar antwoorden. Ook hier in Nederland lopen ze tegen het feit aan dat niet alles openbaar staat. Van deskundigen horen ze nieuwe dingen over hoe het in de jaren 60 was met betrekking tot nature-nurture onderzoek. Wat gaan de broers en Myrthe ontdekken?

De tweedelige documentaire wordt op 23 en 24 mei uitgezonden op NPO 2 bij de KRO-NCRV om 22:20.

Klik hier voor meer informatie over 2Doc, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws