Programma
Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde

7
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. Verslaggevers Maurice Dekkers, Ajouad El Miloudi, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.
  • Keuringsdienst van Waarde

    526 x bekeken | 10-11-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Verse tonijn
    6
    Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushirestaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Maar er is iets geks aan de hand,… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    891 x bekeken | 3-11-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Bacon
    6
    Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het ene kost een schijntje, de ander is weer schreeuwend duur. Maar wat is het verschil? Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1082 x bekeken | 27-10-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Sambal
    7
    Bekend van de Chinees of thuis op de boterham met pindakaas. Sambal oelek. Van oorsprong Indonesisch. Maar wat is toch die hete rode saus uit het glazen potje of dichtgeknoopte boterhamzakje? De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    791 x bekeken | 20-10-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Bolognese
    6
    Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt natuurlijk ook pasta Bolognese. Wat hebben zij eigenlijk met elkaar te maken? Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2582 x bekeken | 13-10-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Volkoren
    7
    De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    693 x bekeken | 6-10-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Kaars
    6
    De Keuringsdienst onderzoekt kaarsen met een luchtje. Waar zijn die kaarsen eigenlijk van gemaakt? De Keuringsdienst onderzoekt kaarsen met een luchtje. Een kijker kocht 'geurloze' kaarsen. Maar na gebruik thuis bleef… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    740 x bekeken | 29-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Sjalotten
    7
    Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben.… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    6267 x bekeken | 22-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eiwitpoeder
    5
    Als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst kreeg een vraag van een aantal kampioen rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1398 x bekeken | 15-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Angus
    6
    Je ziet steeds vaker rundvlees dat zo bijzonder schijnt te zijn, dat het een eigen naam verdient: Angus. Zelfs McDonalds is er een burger van gaan bakken. Je ziet steeds vaker rundvlees dat zo bijzonder schijnt te zijn,… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1165 x bekeken | 8-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Keratine shampoo
    7
    Mannen in witte jassen zeggen het. Uw haar is kapot en moet nodig gerepareerd. Gelukkig is daar keratine-shampoo. Kera-wat? Een intensief reparerend goedje. Maar wat het is en hoe het werkt? De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1017 x bekeken | 1-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Verse tonijn
    6
    Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushi-restaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Maar er is iets geks aan de hand… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    497 x bekeken | 18-8-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Risotto
    6
    Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbak risotto. Hoe een stelletje rijstkorrels in een identiteitscrisis raken kan. Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbak risotto. Hoe een stelletje… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    555 x bekeken | 11-8-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Visolie
    6
    Misschien is het de angst voor graatjes. Misschien is het de angst voor de dood. Pilletjes met visolie zijn niet aan te slepen. Misschien is het de angst voor graatjes. Misschien is het de angst voor de dood. Pilletjes… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    943 x bekeken | 4-8-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Leverworst
    6
    Geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. Doodgewoon en bovenal spotgoedkoop. Zo ligt bij iedere supermarkt een leverworst van een halve kilo voor slecht 62 cent. Geliefd bij de borrel of op een feestje:… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    965 x bekeken | 28-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Haar
    8
    Een vreemd bericht vonden we online. Haren van dieren en ook mensen zouden als grondstof dienen voor een middel dat in ons brood wordt verwerkt. Brood daar zit wat in, maar wat precies? Een vreemd bericht vonden we… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    515 x bekeken | 21-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Coquille
    5
    Ze klinken zo mooi, coquilles Saint Jacques. De Keuringsdienst van Waarde gaat op chique maar niet in een chique restaurant. Coquilles zijn overal. Zelfs in de diepvries van de goedkoopste supermarkt. Ze klinken zo… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    705 x bekeken | 14-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Zuurdesem
    4
    Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was. Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen,… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    451 x bekeken | 7-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Ossenstaart
    4
    Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Je komt het tegen in een blik, zak, of in een bistro. Zo klassiek, dat we de ingrediënten al niet meer kennen. Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Je komt het… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    679 x bekeken | 30-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Kroepoek
    6
    Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek! Lange witte plakken, in het plastic tasje, naast de sambal. Maar wat is kroepoek eigenlijk? Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek! Lange witte… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1008 x bekeken | 23-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Filet americain
    5
    Wat zit er in filet americain, hoe lang is het houdbaar en is het broodje filet echt vers en veilig? Een smaakmaker die de nodige tongen losmaakt: filet americain. De één trekt er een vies gezicht bij en bij de ander… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    518 x bekeken | 16-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Euro
    7
    We weten wat we met een euro kunnen kopen, maar hebben geen idee wat die kost. Want hoe wordt een euro eigenlijk gemaakt? In Europese munthuizen, antwoordt de centrale bank. We weten wat we met een euro kunnen kopen,… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    834 x bekeken | 9-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: groenten
    7
    We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. Daarom… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    718 x bekeken | 2-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: vis
    6
    Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels komt niet uit de wilde zee maar uit een afgesloten kwekerij. Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    723 x bekeken | 26-5-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: insecten
    8
    Is het een kwestie van wennen en gaan we echt met zijn allen aan de insect, of is het een hype die snel weer aan ons voorbij gaat? De Keuringsdienst over wormen, larven en krekels als voedsel. Al jaren wordt er over… Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    950 x bekeken | 19-5-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: vlees
    7
    Hoe gaan we dat varkentje wassen in de toekomst? De Keuringsdienst op zoek naar het varken van de toekomst. De helft van al het vlees dat we in Nederland eten komt van het varken. En vaak komt dat varken uit steeds… Bekijk uitzending
« 1 2 3 4 . . . 9 »