Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Flikken Maastricht - Hawala

Flikken Maastricht

Hawala

12 april 2013

| 8368 x bekeken | 0 reacties
8
Een kapperszaak wordt bruut overvallen. In de zaak blijkt een Hawalabank gevestigd, een informele plek waar klanten geld kunnen brengen dat de volgende dag door een tegenpartij in een ander land weer kan worden opgenomen met een geheime code. Omdat de klanten van de Hawalabank hun geld cash naar de kapperszaak brengen, is de buit groot. De dader is via de achteruitgang ontkomen, maar heeft zijn bivakmuts en overall bij de achterdeur achtergelaten. Hierop wordt DNA van de dader aangetroffen.

Het blijkt dat de overvaller al vijftien jaar gezocht wordt voor een eerdere overval die destijds veel stof deed opwaaien. Wolfs en Eva krijgen nu eindelijk de kans om de dader van beide overvallen te pakken. Terwijl Marion en Romeo een busje proberen te vinden dat ten tijde van de overval achter de zaak stond en waarmee de overvaller vermoedelijk is vertrokken, focussen Wolfs en Eva zich op de belangrijkste getuige, een vrouw die van de wc kwam en als enige de dader zonder bivakmuts gezien heeft. Maar haar verhaal wil ze niet zomaar vertellen. Terwijl Eva en Wolfs langzaam begrijpen hoe de zaak in elkaar steekt, krijgt Eva een telefoontje op het noodnummer.

Dat betekent dat haar informante Tonja in grote moeilijkheden is gekomen. Eva gaat meteen naar de afgesproken plek en doet dan een uiterst onaangename ontdekking.

Regie Pieter van Rijn. Scenario Bert Bouma en Jan Harm Dekker. Met gastrollen van: Thomas Acda, Mirjam Stolwijk, Ronald Top, Gijsje Grosfeld, Ruben Brinkman en Marcel Faber.

Deze uitzending van het programma Flikken Maastricht met de titel Hawala is uitgezonden op vrijdag 12 april door de TROS. Hierin werd geacteerd door Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos, Sergio Romero IJssel, Jamie Grant, Thomas Acda, Marcel Faber en Bert Bouma. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
TVblik website van het jaar